Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Káposztás bableves cipóban recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg szálas savanyú káposzta
» 20 dkg bab
» 25 dkg füstölt hús
» 25 dkg szárazkolbász
» 1 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» köménymag
» 2 babérlevél
» őrölt pirospaprika
» 2 evőkanál olaj
» 2 dl tejföl
» liszt
» 4 cipó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főzni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós vízben kb. 60 percet ismét főzzük amíg félpuha lesz.

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Rádobjuk az őrölt pirospaprikát a köménymagot, és felöntjük 2-2,5 l vízzel. Beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet, sót és a leszűrt, félig főtt babot. A füstölt húst kisebb kockákra vágva tesszük a levesbe, és 60-80 percig főzzük kíméletesen, amíg a bab megpuhul, közben pótoljuk az elfővő vizet.

A kolbászt karikákra vágjuk. Amikor puha a bab, beletesszük. A maradék olajat felmelegítjük, rátesszük a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a levesbe öntjük. Elkeverjük a levesben, és még 10 percig forraljuk.

Közben a cipók tetejét levágjuk, kikaparjuk a belét, és 180 C fokra előmelegített sütőben kicsit megpirítjuk.

Amikor elkészült a leves, belemerjük a cipókba, tetejére tejfölt teszünk.
Megjegyzés / tipp:

Azonnal tálaljuk, különben elázik a cipó.
0 komment 5 ember kedveli szelidszeder
2012.02.06 15:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
babot előző, fokhagymát meghámozzuk, őrölt pirospaprikát, savanyú káposztát, füstölt húst, elfővő vizet, kolbászt karikákra, maradék olajat, zúzott fokhagymát, levesbe öntjük, cipók tetejét, Felforrósítunk, felmelegítjük, szárazkolbász, előmelegített, pirospaprikát, zsemleszínűre, pirospaprika, babérlevelet, Belekeverjük, vöröshagyma, megpirítjuk, beletesszük, meghámozzuk, dinszteljük, kíméletesen, köménymagot, Beletesszük, Elkeverjük, fokhagymát, fokhagymát, feltesszük, beáztatjuk, kikaparjuk, belemerjük, babérlevél, fokhagyma, szálas savanyú káposzta, füstölt, szárazkolbász, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, köménymag, babérlevél, őrölt pirospaprika, evőkanál olaj, tejföl, liszt, cipó,
Boeuf saláta ahogy én csinálom
0 komment 2 ember kedveli
Diós-meggyes sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Isteni Csörögefánk
3 komment 22 ember kedveli
Sonkás - sajtos tekercs
1 komment 15 ember kedveli
Gyümölcsös Joghurttorta
0 komment 5 ember kedveli
Hókifli
1 komment 28 ember kedveli
Őszibarack krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 5 ember kedveli
Húsvéti mini nyúl-kalács
1 komment 10 ember kedveli
Szalagos farsangi fánk
0 komment 9 ember kedveli
Töltött cukkinitekercs
0 komment 5 ember kedveli
Citromos meggyes krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Albert kekszes
0 komment 10 ember kedveli
Csirkemell tésztában sülve
0 komment 17 ember kedveli
Húsgombóc ázsiai módra !
0 komment 11 ember kedveli
Kecskeméti csirke
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.